Zapečený květák se sýrovou krustou

Květák nemusí být jenom smažený v trojobalu! Vězte, že si pochutnáte a ještě budete mít méně, práce, když jej zapečete v troubě.

  • Potřebujeme:
  • 1 květák
  • 2 vejce
  • ½ hrníčku mléka
  • 3 – 4 lžíce hladké mouky
  • 150 g strouhaného sýra
  • 1 lžíci másla
  • koření: sůl, pepř, špetka nastrouhaného muškátového oříšku, sekaná petrželka

Květák nejprve rozdělíme na růžičky. Pod tekoucí vodou zbavíme případných nečistot a vložíme do hrnce s osolenou vodou. Krátce povaříme bez pokličky – délka varu odpovídá velikosti růžiček, ideálně dopoloměkka. Než se květák předvaří, v misce rozšleháme vajíčka s mlékem. Přidáme koření dle osobní zvyklosti a nakonec přidáme mouku, tak aby vzniklo tekuté těsto (konzistence jako na omelety). Do skleněného pekáčku, který vymažeme máslem, rozložíme květákové růžičky, které necháme předem vykapat na cedníku. Vše zalijeme těstíčkem a vložíme do vyhřáté trouby (cca 180°C) na cca 15 minut. Ještě než pokrm budete servírovat, vyjměte jej z trouby, zasypte strouhaným sýrem a nechte na chvilku ogrilovat.

Velmi chutná s vařeným bramborem, který můžete posypat zbylou nasekanou petrželkou.

Aktuality

Biojarmark na Toulcově dvoře

Děkujeme Všem, kteří navštívili náš stánek na biojarmarku a třeba si i nějakou zeleninku koupili.

Biojarmark v Praze

V pátek 16.9 a v sobotu 17.9. můžete zakoupit naši zeleninu na 18. ročníku biojarmarku na Toulcově dvoře v Praze. Těšíme se na Vaši návštěvu. Máme pro Vás dárek Pokud nám v Praze sdělíte heslo dne - dáme Vám slevu na Váš nákup 20 %. Heslo zní   Daniela

Aktuální nabídka

Dýně Hokkaido  - pravé Uchiki Kuri   - cena od 22,-Kč/ kg Hlávkové zelí     cena od  16,-Kč/kg Cibule              cena  25,-Kč/kg Patyzon žlutý   cena  25,-Kč/kg