Vánoční cukroví - mrkvová kolečka

Potřebujeme:

  • 150 g jemně nastrouhané mrkve  
  • 300 g polohrubé mouky
  •  250 g másla  
  •  moučkový a vanilkový cukr na obalení

Než začneme přípravu těsta, necháme v pokojové teplotě změknout máslo. Poté si očistíme a najemno nastrouháme mrkev. Mrkev smísíme s moukou a zapracujeme máslo. Těsto zpracujeme a necháme v chladu odpočinout, nejlépe do druhého dne. Odpočinuté a zchladlé těsto vyválíme do tenké placky, ze které následně tvořítky vykrajujeme kolečka nebo hvězdičky. Klademe je na pečící papír na plechu a pečeme v předehřáté troubě na 170°C cca 7 minut. Ještě teplé cukroví obalujeme v cukru s vanilkou.

Tip na domácí vanilkový cukr: 100 g cukru moučka uzavřeme v nádobce s vanilkovým luskem a protřepeme.

Aktuality

Poznejte nás osobně

Naše zelenina i my živě v Praze! Chcete nás poznat osobně? Přijďte tento víkend na Holešovické výstaviště, kde se koná veletrh Biostyl 2015. Naleznete nás na stánku ve společné expozici PRO-BIO Svazu ekologického zemědělství ve střední hale, přímo proti vstupu. Můžete se nás přijít osobně...

KLIDNÉ PROŽITÍ VÁNOČNÍCH SVÁTKŮ

Děkujeme Všem příznivcům, spolupracovníkům a zákazníkům za skvělou spolupráci v tomto roce a těšíme se na další.       Přejeme klidné prožití vánočních svátků, pevné zdraví a úspěšný nový rok.