Vánoční cukroví - mrkvová kolečka

Potřebujeme:

  • 150 g jemně nastrouhané mrkve  
  • 300 g polohrubé mouky
  •  250 g másla  
  •  moučkový a vanilkový cukr na obalení

Než začneme přípravu těsta, necháme v pokojové teplotě změknout máslo. Poté si očistíme a najemno nastrouháme mrkev. Mrkev smísíme s moukou a zapracujeme máslo. Těsto zpracujeme a necháme v chladu odpočinout, nejlépe do druhého dne. Odpočinuté a zchladlé těsto vyválíme do tenké placky, ze které následně tvořítky vykrajujeme kolečka nebo hvězdičky. Klademe je na pečící papír na plechu a pečeme v předehřáté troubě na 170°C cca 7 minut. Ještě teplé cukroví obalujeme v cukru s vanilkou.

Tip na domácí vanilkový cukr: 100 g cukru moučka uzavřeme v nádobce s vanilkovým luskem a protřepeme.

Aktuality

Možnost objednání haloweenských dýní

Letos se nám urodí velké množství halloweenských dýní. Aby vás děti nepřekvapily s prosbou o dlabání těsně před koncem října, nabízíme možnost objednání či rezervace oranžových plodů velikosti lidské hlavy už nyní.  Ne, nebojte se – máme i menší či naopak větší. Zkrátka dýně ve velikosti...

Kapie plněné zelím a Moravanka v soutěži Česká biopotravina 2015

Černíkovická sterilovaná zelenina slaví úspěch u porotců soutěže Česká biopotravina. Po dvou oceněních v letech 2013 za nakládané beraní rohy a 2014 sterilované okurky, jsme letos sice na titul nedosáhli, ale „na bedně“ jsme! V porotě usedli, jak odborníci ze Státní zemědělské a...

Pěstujeme fialové papriky

Papriky nemusí být jenom červené! Když se řekne paprika, vybaví si lidé nejčastěji červený plod. Při pátrání v regálech supermarketů ještě narazíte na balení "paprika tricolore" – tedy červená, žlutá zelená. Na tržnici pak objevíte možná papriky označované jako bílé. Ale víte, že...