Salát z dýně Hokaido

- cca 500 g dýně hokaido bez semeníku

- 2 střední cibule nebo 5 šalotek, či jarních cibulek

- japonská majonéza kyupí (kjúpí) podle chuti (můžeme

  nahradit majolkou ochucenou vinným octem)

- sůl, bylinky, pepř, koření dle chuti

Dýni rozřízněte na osminky, vložte do hrnce s vařící osolenou vodou v množství , aby byly ponořeny, uvařte doměkka.

Během vaření kontrolujte, aby se dýně nerozvařila. Po uvaření vyjměte, nechte okapat, zchladnout a vidličkou rozmačkejte.

Přidejte nakrájenou cibuli a majonézu, promíchejte, dochuťte solí, případně bylinkami a kořením a podávejte s tmavým pečivem jako pomazánku.

Aktuality

BIO vyzrálé hovězí - možnost objednání

Možnost objednání vyzrálého biohovězího masa. Zahájili jsme spolupráci s ekofarmu specializovanou na chov skotu. Býčci jsou od jara do podzimu na pastvinách na stráních Českomoravské vrchoviny. Při chovu zvířat je kladen důraz na welfare. Vzhledem k tomu, že fama neprodukuje maso ve velkém, je...

Možnost objednání Svatomartinského biovína

Svatomartinské víno 2015 - jediné v ČR v kvalitě bio Nabízíme možnost objednání Svatomarinského biovína z Vinných sklepů v Kutné Hoře.  Kutnohorské Svatomartinské je letos jediné v kvalitě BIO. Jedná se o první vína z ročníku 2015 - rok 2015 byl pro vinaře...