Růžové špagety

Špagety nemusí být rozhodně nudné jídlo.  Zkuste je obarvit narůžovo. Máte dvě možnosti, jak to udělat:

A) nasadit všem stolovníkům růžové brýle (to se moc nevyplácí)

B) použít při přípravě pokrmu červenou řepu

Potřebujeme:

  • 1 balíček špaget dle vlastního výběru
  • 2 červené řepy
  • 200 g sýru feta
  • špetka másla
  • sůl, pepř

Nejprve si připravte červenou řepu. Omyjte ji a uvařte. Poté ji oloupejte a nakrájejte na menší kousky  - třeba na kostičky (ale můžete klidně i na nudličky či kolečka). Použijete-li nože s vlnkovou čepelí, bude výsledný pokrm vypadat lépe. Mezitím, co si uvařte špagety dle návodu.

Sýr feta vyjměte z obalu a slaný nálev, pokud jej balení obsahuje, nevylívejte. Budete jej potřebovat. Sýr si rozdrobte na malé kousky do misky.

Na velké pánvi (třeba wok) rozpusťte trochu másla, a vložte na něj špagety, přidejte červenou řepu a na mírném plameni míchejte a míchejte, dokud se špagety od červené řepy nezbarví do růžova. Pokud se vám z pokrmu odpařila tekutina, doplňte ji slaným nálevem ze sýru. Dochuťte dle vlastních prefernecí. Se solí buďte opatrnější, neboť při srvírování přibude ještě slanější sýr feta.

Servírování

Vyberte hezké misky – nejprve do nich vložte špagety, na ně naaranžujte červenou řepu a následně zasypte sýrem.  

Poznámka:

Feta je bílý sýr jehož receptura pochází z Řecka. Vyrábí se z ovčího a kozího mléka v poměru 7 :3. Ve slaném roztoku zraje dva měsíce. Feta je slaný sýr tvarohového typu a má vyšší obsah tuku. Nemáte-li k dispozici sýr feta, můžete zkusit nahradit sýrem balkánského typu nebo sýrem cottage /bude jemnější/.

Aktuality

Veselé Velikonoce

Milí zákazníci,  Velikonoce 2017 nám opět pohnou se závozy. V 16. týdnu přivezeme biobedýnky do Prahy a okolí v úterý, ve středu pak dostanou naše zboží obyvatelé Hradce Králové a Pardubic.  Pohodové prožití Velikonoce přeje Miloš Kurka a Zahrada Černíkovice. Jak obarvit vejce v...

Zapojte se do KPZ 2017 - nejlepší čas na smlouvy právě nastal

Přímé dodávky zeleniny v rámci komunitou podporovaného zemědělství (KPZ) plánujeme i pro nadcházející sezónu. Pokud jste nás minulém roce podpořili předplacením odběrů, budeme velmi potěšeni, když se podílníky stanete také letos. Pokud jste se zapojit vloni nestihli, neváhejte nás...

Dovolená 2016

1. týden v srpnu bude provoz částečně omezen. Závozy do Prahy, Hradce Králové a Pardubic však proběhnou, a to s co nejmenšími změnami. Děkujeme za pochopení. Naši zeleninu Vám doveze Petr Kunc.