Paprikové pyré

Potřebujeme:

  • 3 ks různobarevných paprik
  • 60 gramů másla
  • sůl, pepř
  • tabasco

Papriky omyjeme a rozpůlíme. Odstraníme jádřince. Aby se daly pěkně sloupnout, tak je vložíme na deset minut do horké vody, ale nevaříme. Jednotlivé kusy oloupeme a nakrájíme na menší části a nasekáme, buď ručně nebo v mixeru, na jemno. Přendáme do kastrolku a za mírného prohřátí smícháme s máslem. Dochutíme solí a pepřem. Nakonec se hodí dle chuti trocha tabasca.  Vše dobře promícháme a podáváme jako přílohu k masu, hodí se i rybám nebo ke grilované zelenině podávané s vařenými brambory.

Aktuality

Dovolená: Rozvoz biobedýnek se v 31. týdnu neuskuteční

Ve dnech od 27. července do 1. srpna 2015 máme dovolenou. Rozvoz biobedýnek se v těchto termínech neuskuteční. Doporučujeme se předzásobit týden předem. Odběratele v Praze a Hradci Králové navštívíme ještě před dovolenou, a to v pátek 24. července 2015 jim dovezeme předem objednanou úrodu, tak aby...

BIOslavnosti bez nás nebudou!

Místa, kam se vypravujeme s čerstvou zeleninou, si pečlivě vybíráme, protože stát jen tak nějakém tuctovém trhu, kde lidé kvalitu nečekají, nemáme čas. Pravým opakem jsou však, akce, kam lidé za biopotravinami cílně směřují. A mezi ně se řadí samozřejmě Bioslavnosti ve Starém Městě pod Sněžníkem....