Hokaido na cibulce

- 1 střední dýně hokaido, 1 velká cibule

- würzl nebo kořenící směs bez glutamanu

- mořská sůl, drcený nebo mletý kmín

- dobrý olej na smažení

- rostlinná nebo zakysaná smetana

Dýni omyjte, rozpulte, vyberte semeníky, rozkrájejte na dílky. Cibuli oloupejte, pokrájejte nadrobno, dejte dusit na hlubší pánev do rozehřátého oleje, přidejte sůl, kmín a kořenící směs. Jakmile cibulka zesklovatí, vložte dýni, podlijte vodou a duste doměkka, pro děti třeba až na kaši. Na talíři můžeme dochutit smetanou. Podávejte samostatně nebo s vařenými brambory.

Aktuality

Z Černíkovic aktuálně

Jak to právě u nás vypadá? Papriky, okurky, cukety rostou, rajčata dozrávají a lilky také. Plus další sadba na další vlnu sklizně. Pokud nás chcete potkat osobně, vypravte se tuto sobotu 9.7. 2016 na Bioslavnosti do Starého Města pod Sněžníkem. Budeme tam  a čerstvou várkou zeleniny!  

Změny v rozvozech

Milí zákazníci, možná jste již zaznamenali, že došlo k úpravě termínů rozvozů našich biobedýnek. Pondělí máme stále vyhrazeno pro zásobování biozeleninou našich zákazníků žijících v Praze. Zde tedy změna žádná. Ale nově zavážíme do Brna, a to ve středu. Při cestě z jižní Moravy pak...

Sklizeň 2016 začíná

První letošní domácí sklizeň je zde! Začínáme sklízet ředkvičky a hlávkový salát. Pokud si přejete mít úrodu z našeho pole doma pravidelně, zapojte se do "KPZ" a předplaťte si úrodu. Předplacené bedýnky na principu KPZ, tedy komunitou podporované zemědělství Předplaťte si bedýnku a budete ji...