Grilované meruňkové špízy

Netradiční recepty jsou vždy sázkou do loterie. Bude nebo nebude chutnat? V případě, že je netradiční jen úprava a základní suroviny jsou osvědčené, není čeho se bát, jako v případě grilovaných meruněk.

Potřebujeme:

  • vanilkový cukr
  • meruňky
  • měkký tvaroh
  • cukr
  • máslo

Meruňky omyjeme a nakrojíme tak, aby se z nich dala vyndat pecka, ale nerozpadly se. Do každého plodu nasypeme trochu cukru (ať již vanilkového či krystalového). Připravíme si náplň z měkkého tvarohu, který rozmícháme s cukrem. Pokud není tvaroh až zas tak měkký, můžeme jej zjemnit mlékem, či přidat oblíbené vajíčko. To však není nutné, stejně jako dochucovat tvaroh pomerančovou či citrónovou kůrou, nebo meduňkou. Moje babička říkávala: „Proti gustu žádný dišputát,“ takže pokud chcete tvarohovou náplň v různých obměnách, klidně se do toho pusťte.

Tvarohovou náplní vyplníme prázdné místo po pecce. Pěkně to jde kávovou lžičkou. Naplněné meruňky napíchneme na špíz, položíme na plech či zapékací mísu, poklademe máslem a vložíme do trouby pod gril. Grilujeme do zlatova. Na závěr ještě můžete grilovaný meruňkový špíz přelít čokoládovou polevou, čímž bezesporu uděláte radost dětem.

Aktuality

Černíkovická zelenina opět reprezentovala české bio v Německu

Tak jsme byli ve čtvtek 11.2.2016 zkontrolovat, jak si stojí naše výrobky na českém národním stánku Ministerstva zemědělství ČR na mezinárodním veletrhu BIOFACH 2016 v Norimberku. Černíkovické beraní rohy mizely poněkud rychle:). V místě, kde se jednou do roka setkává "biobranže" z celého světa...

Nově v nabídce: biomošty

Novinkou v nabídce jsou jablečné a jablečno-hruškové biomošty od kolegy - souseda Ondřeje Kučery. Jedná se o třílitrový pack. Pokud byste měli zájem o mošt z jablek a červené řepy, tak pište na kurka@wo.cz. Tuto specialitu skladem sice zatím nemáme, ale rádi zajistíme. V...

PF 2016

Ať je příští rok jemně pikantní, ale nepálí, stejně jako naše kozí rohy, vám přeje Miloš Kurka a zahradníci z Černíkovic.