Grilované meruňkové špízy

Netradiční recepty jsou vždy sázkou do loterie. Bude nebo nebude chutnat? V případě, že je netradiční jen úprava a základní suroviny jsou osvědčené, není čeho se bát, jako v případě grilovaných meruněk.

Potřebujeme:

  • vanilkový cukr
  • meruňky
  • měkký tvaroh
  • cukr
  • máslo

Meruňky omyjeme a nakrojíme tak, aby se z nich dala vyndat pecka, ale nerozpadly se. Do každého plodu nasypeme trochu cukru (ať již vanilkového či krystalového). Připravíme si náplň z měkkého tvarohu, který rozmícháme s cukrem. Pokud není tvaroh až zas tak měkký, můžeme jej zjemnit mlékem, či přidat oblíbené vajíčko. To však není nutné, stejně jako dochucovat tvaroh pomerančovou či citrónovou kůrou, nebo meduňkou. Moje babička říkávala: „Proti gustu žádný dišputát,“ takže pokud chcete tvarohovou náplň v různých obměnách, klidně se do toho pusťte.

Tvarohovou náplní vyplníme prázdné místo po pecce. Pěkně to jde kávovou lžičkou. Naplněné meruňky napíchneme na špíz, položíme na plech či zapékací mísu, poklademe máslem a vložíme do trouby pod gril. Grilujeme do zlatova. Na závěr ještě můžete grilovaný meruňkový špíz přelít čokoládovou polevou, čímž bezesporu uděláte radost dětem.

Aktuality

BIO vyzrálé hovězí - možnost objednání

Možnost objednání vyzrálého biohovězího masa. Zahájili jsme spolupráci s ekofarmu specializovanou na chov skotu. Býčci jsou od jara do podzimu na pastvinách na stráních Českomoravské vrchoviny. Při chovu zvířat je kladen důraz na welfare. Vzhledem k tomu, že fama neprodukuje maso ve velkém, je...

Možnost objednání Svatomartinského biovína

Svatomartinské víno 2015 - jediné v ČR v kvalitě bio Nabízíme možnost objednání Svatomarinského biovína z Vinných sklepů v Kutné Hoře.  Kutnohorské Svatomartinské je letos jediné v kvalitě BIO. Jedná se o první vína z ročníku 2015 - rok 2015 byl pro vinaře...