Grilované meruňkové špízy

Netradiční recepty jsou vždy sázkou do loterie. Bude nebo nebude chutnat? V případě, že je netradiční jen úprava a základní suroviny jsou osvědčené, není čeho se bát, jako v případě grilovaných meruněk.

Potřebujeme:

  • vanilkový cukr
  • meruňky
  • měkký tvaroh
  • cukr
  • máslo

Meruňky omyjeme a nakrojíme tak, aby se z nich dala vyndat pecka, ale nerozpadly se. Do každého plodu nasypeme trochu cukru (ať již vanilkového či krystalového). Připravíme si náplň z měkkého tvarohu, který rozmícháme s cukrem. Pokud není tvaroh až zas tak měkký, můžeme jej zjemnit mlékem, či přidat oblíbené vajíčko. To však není nutné, stejně jako dochucovat tvaroh pomerančovou či citrónovou kůrou, nebo meduňkou. Moje babička říkávala: „Proti gustu žádný dišputát,“ takže pokud chcete tvarohovou náplň v různých obměnách, klidně se do toho pusťte.

Tvarohovou náplní vyplníme prázdné místo po pecce. Pěkně to jde kávovou lžičkou. Naplněné meruňky napíchneme na špíz, položíme na plech či zapékací mísu, poklademe máslem a vložíme do trouby pod gril. Grilujeme do zlatova. Na závěr ještě můžete grilovaný meruňkový špíz přelít čokoládovou polevou, čímž bezesporu uděláte radost dětem.

Aktuality

Změny v rozvozech

Milí zákazníci, možná jste již zaznamenali, že došlo k úpravě termínů rozvozů našich biobedýnek. Pondělí máme stále vyhrazeno pro zásobování biozeleninou našich zákazníků žijících v Praze. Zde tedy změna žádná. Ale nově zavážíme do Brna, a to ve středu. Při cestě z jižní Moravy pak...

Sklizeň 2016 začíná

První letošní domácí sklizeň je zde! Začínáme sklízet ředkvičky a hlávkový salát. Pokud si přejete mít úrodu z našeho pole doma pravidelně, zapojte se do "KPZ" a předplaťte si úrodu. Předplacené bedýnky na principu KPZ, tedy komunitou podporované zemědělství Předplaťte si bedýnku a budete ji...

Plán rozvozů po Velikonocích

Rozvozy v týdnu po Velikonocích: Velikonoční pondělí  - máme pomlázku a nezozvážíme úterý  - Praha středa - Hradec Králové a Pardubice další dny dle plánu Přejeme příjemné Velikonoce!