Dýně Hokkaidó zapečená se sýrem niva

Potřebujeme:

  • 1 dýně Hokaido
  • 2 cibule
  • 8 stroužků česneku
  • sýr niva 150 – 200 g
  • olivový olej
  • koření ratattouille
  • bílý jogurt

Dýni pečlivě omyjte, protože se neloupe. Rozkrojte ji, vydlabejte semínka a nakrájet na měsíčky. Oloupejte cibuli a česnek. Dýni vložte do pekáče nebo zapékací misky, na ni rozprostřete na větší kusy nakrájenou cibuli a česnek na kolečka.

Zeleninu osolte, přidejte koření. Vše zakapte olivovým olejem, promíchejte a dejte péci do vyhřáté trouby asi na půl hodiny. Když je dýně měkká, přidejte na povrch nakrájenou nebo nastrouhanou nivu a ještě dejte zapéct

Každou porci podávejte horkou a to se dvěma lžícemi studeného bílého jogurtu na talíři. 

 

Aktuality

Novoroční přání

Přeji Všem přátelům, kolegům a spolupracovníkům krásné prožití vánočních svátků, pevné zdraví a úspěšný rok 2011.

Aktuality

V červenci proběhla sklizeň česneku a v současné době probíhá jeho ošetřenía sušení. Začíná sklizeň žlutých a zelených cuket. V nejbližší době začne první sklizeň brambor.

Informace pro zákazníky

Veškerá biozelenina vypěstovaná v roce 2009 je již vyprodaná, včetně dýně Hokkaida.