Dýně Hokkaidó zapečená se sýrem niva

Potřebujeme:

  • 1 dýně Hokaido
  • 2 cibule
  • 8 stroužků česneku
  • sýr niva 150 – 200 g
  • olivový olej
  • koření ratattouille
  • bílý jogurt

Dýni pečlivě omyjte, protože se neloupe. Rozkrojte ji, vydlabejte semínka a nakrájet na měsíčky. Oloupejte cibuli a česnek. Dýni vložte do pekáče nebo zapékací misky, na ni rozprostřete na větší kusy nakrájenou cibuli a česnek na kolečka.

Zeleninu osolte, přidejte koření. Vše zakapte olivovým olejem, promíchejte a dejte péci do vyhřáté trouby asi na půl hodiny. Když je dýně měkká, přidejte na povrch nakrájenou nebo nastrouhanou nivu a ještě dejte zapéct

Každou porci podávejte horkou a to se dvěma lžícemi studeného bílého jogurtu na talíři. 

 

Aktuality

Biojarmark na Toulcově dvoře

Děkujeme Všem, kteří navštívili náš stánek na biojarmarku a třeba si i nějakou zeleninku koupili.

Biojarmark v Praze

V pátek 16.9 a v sobotu 17.9. můžete zakoupit naši zeleninu na 18. ročníku biojarmarku na Toulcově dvoře v Praze. Těšíme se na Vaši návštěvu. Máme pro Vás dárek Pokud nám v Praze sdělíte heslo dne - dáme Vám slevu na Váš nákup 20 %. Heslo zní   Daniela

Aktuální nabídka

Dýně Hokkaido  - pravé Uchiki Kuri   - cena od 22,-Kč/ kg Hlávkové zelí     cena od  16,-Kč/kg Cibule              cena  25,-Kč/kg Patyzon žlutý   cena  25,-Kč/kg