Zeleninový mišmaš na těstoviny

Rychlá večeře, lehký oběd – všechny kuchařky občas řeší, jak vyrobit snadno a rychle chutné jídlo pro celou rodinu. Poměrně nezřídka sáhnou po těstovinách. Ale co k nim? Obvykle spíš něco na ně. To něco se dá nazývat honosně či tajemně, ale zkrátka často je to směs čili lidově mišmaš. Nutno dodat, že ten, kde tvoří základ z čeníkovická zelenina, je plný chuti.  Tak pojďme na něj.

Potřebujeme:

  • 1 – 4 jarní cibulky (podle velikosti)
  • 1 pórek
  • stroužky česneku (nemusí být)
  • 1 - 2 řapíkaté celery
  • 10 menších žampionů
  • sojové nudličky
  • těstoviny
  • tuk na smažení
  • 1 lžíce bramborového škrobu
  • sůl a pepř
  • sýr na posypání – nemusí být

Nejprve si dáme vařit vodu na těstoviny a sojové maso. Třetího hrnce dáme ohřát vodu na spaření řapíkatého celeru. Něž přijde voda k varu, očistíme řapíkatý celer od vláken a nakrájíme jen na zhruba třícentimetrové kousky. Vložíme do vroucí vody a osolíme, povaříme cca 8 minut. Dáme vařit těstoviny a nabobtnat sojové maso (dle návodu).

Na směs si připravíme očištěný pórek a jarní cibuli, které nakrájíme najemno. V hlubší pánvi rozehřejeme tuk, orestujeme na něm pórek a cibuli. Nakrájíme žampiony na jemnější plátky a vložíme k zelenině. Ještě společně orestujeme, poté přidáme okapané sojové maso. Dosolíme, opepříme. Zahustíme jednou lžící bramborového škrobu. Nakonec přidáme uvařený a okapaný řapíkatý celer. Vše zamícháme a podáváme s uvařenými těstovinami. Můžeme dochutit sýrem přímo na talíři. 

Aktuality

Možnost objednání haloweenských dýní

Letos se nám urodí velké množství halloweenských dýní. Aby vás děti nepřekvapily s prosbou o dlabání těsně před koncem října, nabízíme možnost objednání či rezervace oranžových plodů velikosti lidské hlavy už nyní.  Ne, nebojte se – máme i menší či naopak větší. Zkrátka dýně ve velikosti...

Kapie plněné zelím a Moravanka v soutěži Česká biopotravina 2015

Černíkovická sterilovaná zelenina slaví úspěch u porotců soutěže Česká biopotravina. Po dvou oceněních v letech 2013 za nakládané beraní rohy a 2014 sterilované okurky, jsme letos sice na titul nedosáhli, ale „na bedně“ jsme! V porotě usedli, jak odborníci ze Státní zemědělské a...

Pěstujeme fialové papriky

Papriky nemusí být jenom červené! Když se řekne paprika, vybaví si lidé nejčastěji červený plod. Při pátrání v regálech supermarketů ještě narazíte na balení "paprika tricolore" – tedy červená, žlutá zelená. Na tržnici pak objevíte možná papriky označované jako bílé. Ale víte, že...