Zapékaný fenykl

Fenykl patří k chuťově výrazné zelenině, z čehož vyplývá, že je jednak zajímavou přílohou, ale  dá se použít i jako hlavní surovina třeba pro rychlou večeři.

Potřebujeme:

  • 2 hlízy  fenyklu
  • 2 stroužky česneku
  • muškátový oříšek
  • tvrdý sýr na strouhání
  • zakysanou smetanu
  • 1 lžička oleje (olivový či jiný)

Bulvy fenyklu rozřízněte na osminy a vložte do jemně osolené vroucí vody. Krátce povařte. Předehřejte si troubu na vyšší teplotu. Do zapékací formy vložte okapaný fenykl, pokapejte olejem a posypte muškátovým oříškem a prolisovaným česnekem. Na fenykl rozetřete solí a pepřem dochucenou zakysanou smetanu. Nakonec vše zakryjte vrstvou nastrouhaného sýru. Hodí se jak eidam, tak třeba i parmezán. Dejte krátce a prudce zapéct. Před servírováním lze fenykl ještě dochutit barevným pepřem.

Zapékaný fenykl podávaný s bramborem se hodí jako rychlá večeře. Připravujete-li grilovací party, oslovíte s ním v podobě přílohy i milovníky steaků.

Aktuality

Dovolená: Rozvoz biobedýnek se v 31. týdnu neuskuteční

Ve dnech od 27. července do 1. srpna 2015 máme dovolenou. Rozvoz biobedýnek se v těchto termínech neuskuteční. Doporučujeme se předzásobit týden předem. Odběratele v Praze a Hradci Králové navštívíme ještě před dovolenou, a to v pátek 24. července 2015 jim dovezeme předem objednanou úrodu, tak aby...

BIOslavnosti bez nás nebudou!

Místa, kam se vypravujeme s čerstvou zeleninou, si pečlivě vybíráme, protože stát jen tak nějakém tuctovém trhu, kde lidé kvalitu nečekají, nemáme čas. Pravým opakem jsou však, akce, kam lidé za biopotravinami cílně směřují. A mezi ně se řadí samozřejmě Bioslavnosti ve Starém Městě pod Sněžníkem....