Ředkvičkový salát

Ředkvičky a jaro - to jde zkrátka dohromady. A když přidáte salát a čerstvou cibulku, budete se olizovat.

Na ředkvičkový salát budete potřebovat:

  • 1 menší hlávkový salát
  • 8 středně velkých ředkviček
  • 1 jarní cibulku

Zálivku vyrobíme z:

  • 2 lžiček hořčice
  • 2 lžic olivového oleje
  • 4 lžic balsamikového octa
  • potřebujeme také sůl a pepř

Postup:

Salát omyjeme a vysušíme (buď na cedníku nebo odstředivce) Dlůe zvyklosti nakrájíme nebo natrháme na menší kousky. Ředkvičky zbavíme nati, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Stejně tak učiníme s jarní cibulkou. Menší kousky jsou lepší, tolik nekřupou. Vše důkladně smícháme a zalijeme zálivkou, kterou připravíme smícháním hořčice, olivového oleje a balsamikového octa. Dochutíme solí a pepřem. 

Aktuality

Biojarmark na Toulcově dvoře

Děkujeme Všem, kteří navštívili náš stánek na biojarmarku a třeba si i nějakou zeleninku koupili.

Biojarmark v Praze

V pátek 16.9 a v sobotu 17.9. můžete zakoupit naši zeleninu na 18. ročníku biojarmarku na Toulcově dvoře v Praze. Těšíme se na Vaši návštěvu. Máme pro Vás dárek Pokud nám v Praze sdělíte heslo dne - dáme Vám slevu na Váš nákup 20 %. Heslo zní   Daniela

Aktuální nabídka

Dýně Hokkaido  - pravé Uchiki Kuri   - cena od 22,-Kč/ kg Hlávkové zelí     cena od  16,-Kč/kg Cibule              cena  25,-Kč/kg Patyzon žlutý   cena  25,-Kč/kg