Pórková polévka
21.11.2015 14:37
Potřebujeme:
- 1 pór
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 2 lžíce mouky
- sůl, pepř, muškátový květ
- 2 lžíce másla nebo sádla
- 1 l vody
Nejprve si očistíme pórek. Překrojíme ho na 10 cm dlouhé kusy, které ještě rozřízneme podélně. Ty následně umyjeme pod proudem vody, abychom důkladně vymyli nečistoty. Poté pórek krájíme na drobné, asi půlcentimetrové proužky.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na větší kousky. V kastrolku rozehřejeme tuk, na kterém cibuli a pórek zasmahneme. Vše zaprášíme moukou a zalijeme vodou. Vše necháme asi 15 minut provařit, raději bez poličky. Nakonec polévku dochutíme solí, pepřem. Kdo má rád, může přidat špetku muškátového květu nebo zostřit prolisovaným stroužkem česneku.
Podáváme se smaženou houskou, nebo chlebovými kostkami.