Pórková polévka

Potřebujeme:

  • 1 pór
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce mouky
  • sůl, pepř, muškátový květ
  • 2 lžíce másla nebo sádla
  • 1 l vody

Nejprve si očistíme pórek. Překrojíme ho na 10 cm dlouhé kusy, které ještě rozřízneme podélně. Ty následně umyjeme pod proudem vody, abychom důkladně vymyli nečistoty. Poté pórek krájíme na drobné, asi půlcentimetrové proužky.

Cibuli oloupeme a nakrájíme na větší kousky. V kastrolku rozehřejeme tuk, na kterém cibuli a pórek zasmahneme. Vše zaprášíme moukou a zalijeme vodou. Vše necháme asi 15 minut provařit, raději bez poličky. Nakonec polévku dochutíme solí, pepřem. Kdo má rád, může přidat špetku muškátového květu nebo zostřit prolisovaným stroužkem česneku.

Podáváme se smaženou houskou, nebo chlebovými kostkami.

Aktuality

20.10. na Toulcově dvoře

20.10. budu na trhu na Toulcově dvoře a nabídnu Vám zde krouhané zelí, cibuli, dýně Hokaido, hlávkové zelí a brambory.

Krouhané zelí

Přijímáme objednávky na krouhané zelí. Cena 25,-Kč/ kg. Zájemci zašlete nám Váš požadavek na kurka@wo.cz. Vaše objednávky soustředíme a po domluvě přivezeme do Prahy, odběrné místo bude prodejna zdravé výživy paní Krejčíkové, Bronzová 2014, Praha 5, Lužiny. Jako bonus dostanete ke krouhanému...