Pórková polévka

Potřebujeme:

  • 1 pór
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce mouky
  • sůl, pepř, muškátový květ
  • 2 lžíce másla nebo sádla
  • 1 l vody

Nejprve si očistíme pórek. Překrojíme ho na 10 cm dlouhé kusy, které ještě rozřízneme podélně. Ty následně umyjeme pod proudem vody, abychom důkladně vymyli nečistoty. Poté pórek krájíme na drobné, asi půlcentimetrové proužky.

Cibuli oloupeme a nakrájíme na větší kousky. V kastrolku rozehřejeme tuk, na kterém cibuli a pórek zasmahneme. Vše zaprášíme moukou a zalijeme vodou. Vše necháme asi 15 minut provařit, raději bez poličky. Nakonec polévku dochutíme solí, pepřem. Kdo má rád, může přidat špetku muškátového květu nebo zostřit prolisovaným stroužkem česneku.

Podáváme se smaženou houskou, nebo chlebovými kostkami.

Aktuality

PF 2016

Ať je příští rok jemně pikantní, ale nepálí, stejně jako naše kozí rohy, vám přeje Miloš Kurka a zahradníci z Černíkovic. 

Vánoční přerušení rozvozů

V týdnu před Vánoci se uskuteční rozvoz ještě 21.12. (Praha) a 22.12. (Hradec Králové a okolí). Následně budou rozvozy přerušeny do konce kalendářního roku. Naše dodávka s nápisem Bedýnková služba se ke všem zákazníkům vypraví znovu až v novém roce, tedy až 4.1.2016.

Biovepřové - možnost objednání

Zásobte se na Vánoce: Nabídka vepřového masa v kvalitě bio Zahájili jsme spolupráci s dalšími ekologickými farmáři. Přímo do chovatele vám dovezeme biovepřové. Kanečci (samci nejsou kastrováni) a prasničky žijí na Vysočině jednak přímo na pastvině pod stany nebo ve stáji s volným...