Pórková polévka

Potřebujeme:

  • 1 pór
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce mouky
  • sůl, pepř, muškátový květ
  • 2 lžíce másla nebo sádla
  • 1 l vody

Nejprve si očistíme pórek. Překrojíme ho na 10 cm dlouhé kusy, které ještě rozřízneme podélně. Ty následně umyjeme pod proudem vody, abychom důkladně vymyli nečistoty. Poté pórek krájíme na drobné, asi půlcentimetrové proužky.

Cibuli oloupeme a nakrájíme na větší kousky. V kastrolku rozehřejeme tuk, na kterém cibuli a pórek zasmahneme. Vše zaprášíme moukou a zalijeme vodou. Vše necháme asi 15 minut provařit, raději bez poličky. Nakonec polévku dochutíme solí, pepřem. Kdo má rád, může přidat špetku muškátového květu nebo zostřit prolisovaným stroužkem česneku.

Podáváme se smaženou houskou, nebo chlebovými kostkami.

Aktuality

Plán rozvozů po Velikonocích

Rozvozy v týdnu po Velikonocích: Velikonoční pondělí  - máme pomlázku a nezozvážíme úterý  - Praha středa - Hradec Králové a Pardubice další dny dle plánu Přejeme příjemné Velikonoce!

Přijďte za námi na BIO Styl

Chcete se s námi seznámit osobně?  Ve dnech od 18. do 20. března nás budete moci potkat na Výstavišti v Holešovicích v Praze. Na  Festival Evolution a jeho BIO styl připravujeme jednak plnou dodávku chutné zeleniny a ovoce a za další informace o případné možnosti zapojení do naší...

Hlíva ústřičná

Rozšířili jsme nabídku o houby. Nyní si můžete objednat např. hlívu ústřičnou! Je pěstována dle zásad ekologického zemědělství s rakouským certifikátem. Vstup do eshopu ZDE. Ilustrační foto.