Pikantní paprikové zelí

Obyčejné věci v neobyčejných kombinacích. Tak se dá charakterizovat recept na pikantní paprikové zelí.

Potřebujeme:

  • ½ menší hlávky zelí
  • 3 různobarevné papriky
  • 1 čerstvou chilli papričku
  • 1 cibuli
  • 2 stroužky česneku
  • 1 tenoučký plátek zázvor
  • ocet, cukr
  • kari koření
  • sůl, pepř
  • olej

Bílé zelí rozkrájíme na dvoucentimetrové proužky. Stejně tak učiníme i s paprikami, které před tím zbavíme jádřinců. Na kostičky nakrájíme cibuli, na plátky česnek, na drobno chilli papričku i zázvor. V hlubší pánvi nebo v kastrole rozpálíme olej, kde osmažíme cibuli a česnek. Poté přidáme zelí a barevné papriky, včetně chilli papričky. Vše ochutíme octem, ideálně vinným, který je jemnější, cukrem, solí, pepřem a kari. Vše dusíme do změknutí zelí, cca 15 minut.

Pokrm je vhodný jako příloha k masu, ale i bez něj se hodí třeba k těstovinám. 

Aktuality

Citrusy přímo ze Sicílie

Přivezli jsme citrusové plody přímo ze Sicílie. Od certifikovaných pěstitelů máme nyní k dispozici: Citrony  Grepy    Pomeranče - kultivary: pupečný Navel, s hrubou kůrou Bitter, krvavý Moro, polokrvavý Tarocco Mandarinky –kultivar: Tardivo...

Černíkovická zelenina opět reprezentovala české bio v Německu

Tak jsme byli ve čtvtek 11.2.2016 zkontrolovat, jak si stojí naše výrobky na českém národním stánku Ministerstva zemědělství ČR na mezinárodním veletrhu BIOFACH 2016 v Norimberku. Černíkovické beraní rohy mizely poněkud rychle:). V místě, kde se jednou do roka setkává "biobranže" z celého světa...

Nově v nabídce: biomošty

Novinkou v nabídce jsou jablečné a jablečno-hruškové biomošty od kolegy - souseda Ondřeje Kučery. Jedná se o třílitrový pack. Pokud byste měli zájem o mošt z jablek a červené řepy, tak pište na kurka@wo.cz. Tuto specialitu skladem sice zatím nemáme, ale rádi zajistíme. V...