Indická mrkev
01.02.2016 05:59
Nemáte chuť na dušenou mrkev? Tak zkuste pečenou! Výseldek se opravdu liší o dotoho, co známe ze školních jídelen. Ta s chutí do toho.
Potřebujeme:
- 600 g mrkve
- 50 g másla
- kousek čerstvého zázvoru
- sůl
- 1 lžíce kari
Mrkev očistíme a nakrájíme na větší kostičky, hranolky nebo kolečka. Čerstvý zázvor oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Plech nebo zapékací misku vymažeme máslem, poklademe na něj kousky mrkve, rovnoměrně je posypeme solí, karí, zázvorem a vločkami zbylého másla. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C, dokud hranolky nezezlátnou a nejsou křupavé, občas zamícháme. Mrkev podáváme samostatně nebo jako přílohu. Zdobíme petrželkou. Výborně chutná s bílým jogurtem bylinkami a česnekem. Hodí se i k rýži, pochutnáte si na ní i s rozpečenou bagetou.