Indická mrkev

Nemáte chuť na dušenou mrkev? Tak zkuste pečenou! Výseldek se opravdu liší o dotoho, co známe ze školních jídelen. Ta s chutí do toho.

Potřebujeme:

  • 600 g mrkve
  • 50 g másla
  • kousek čerstvého zázvoru
  • sůl
  • 1 lžíce kari

Mrkev očistíme a nakrájíme na větší kostičky, hranolky nebo kolečka. Čerstvý zázvor oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Plech nebo zapékací misku vymažeme máslem, poklademe na něj kousky mrkve, rovnoměrně je posypeme solí, karí, zázvorem a vločkami zbylého másla. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C, dokud hranolky nezezlátnou a nejsou křupavé, občas zamícháme. Mrkev podáváme samostatně nebo jako přílohu. Zdobíme petrželkou. Výborně chutná s bílým jogurtem bylinkami a česnekem. Hodí se i k rýži, pochutnáte si na ní i s rozpečenou bagetou.

 

Aktuality

Plán rozvozů po Velikonocích

Rozvozy v týdnu po Velikonocích: Velikonoční pondělí  - máme pomlázku a nezozvážíme úterý  - Praha středa - Hradec Králové a Pardubice další dny dle plánu Přejeme příjemné Velikonoce!

Přijďte za námi na BIO Styl

Chcete se s námi seznámit osobně?  Ve dnech od 18. do 20. března nás budete moci potkat na Výstavišti v Holešovicích v Praze. Na  Festival Evolution a jeho BIO styl připravujeme jednak plnou dodávku chutné zeleniny a ovoce a za další informace o případné možnosti zapojení do naší...

Hlíva ústřičná

Rozšířili jsme nabídku o houby. Nyní si můžete objednat např. hlívu ústřičnou! Je pěstována dle zásad ekologického zemědělství s rakouským certifikátem. Vstup do eshopu ZDE. Ilustrační foto.