Dýně Hokkaidó zapečená se sýrem niva

Potřebujeme:

  • 1 dýně Hokaido
  • 2 cibule
  • 8 stroužků česneku
  • sýr niva 150 – 200 g
  • olivový olej
  • koření ratattouille
  • bílý jogurt

Dýni pečlivě omyjte, protože se neloupe. Rozkrojte ji, vydlabejte semínka a nakrájet na měsíčky. Oloupejte cibuli a česnek. Dýni vložte do pekáče nebo zapékací misky, na ni rozprostřete na větší kusy nakrájenou cibuli a česnek na kolečka.

Zeleninu osolte, přidejte koření. Vše zakapte olivovým olejem, promíchejte a dejte péci do vyhřáté trouby asi na půl hodiny. Když je dýně měkká, přidejte na povrch nakrájenou nebo nastrouhanou nivu a ještě dejte zapéct

Každou porci podávejte horkou a to se dvěma lžícemi studeného bílého jogurtu na talíři. 

 

Aktuality

Z Černíkovic aktuálně

Jak to právě u nás vypadá? Papriky, okurky, cukety rostou, rajčata dozrávají a lilky také. Plus další sadba na další vlnu sklizně. Pokud nás chcete potkat osobně, vypravte se tuto sobotu 9.7. 2016 na Bioslavnosti do Starého Města pod Sněžníkem. Budeme tam  a čerstvou várkou zeleniny!  

Změny v rozvozech

Milí zákazníci, možná jste již zaznamenali, že došlo k úpravě termínů rozvozů našich biobedýnek. Pondělí máme stále vyhrazeno pro zásobování biozeleninou našich zákazníků žijících v Praze. Zde tedy změna žádná. Ale nově zavážíme do Brna, a to ve středu. Při cestě z jižní Moravy pak...

Sklizeň 2016 začíná

První letošní domácí sklizeň je zde! Začínáme sklízet ředkvičky a hlávkový salát. Pokud si přejete mít úrodu z našeho pole doma pravidelně, zapojte se do "KPZ" a předplaťte si úrodu. Předplacené bedýnky na principu KPZ, tedy komunitou podporované zemědělství Předplaťte si bedýnku a budete ji...