Dušená kapusta
04.03.2017 20:38
Dušená kapusta je vhodná jako příloha k masu. Chutná i se smažným vejcem. Podáváme s vařeným bramborem.
Potřebujeme:
- 1 kapustu
- 1 cibuli
- 2 stroužky česneku
- 1 žíci sádla (nebo olej)
- sůl, pepř
- hladkou mouku na zaprášení
Nejprve si připravíme kapustu. Nakrájíme ji na proužky, propereme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Oloupanou cibuli rozkrojíme na polovinu a poté na tenčí plátky. V hlubší pánvi nebo kastrolu rozpustíme sádlo (rozehřejeme olej) a osmažíme na něm cibuli. Poté přidáme kapustu, osolíme a promícháme a necháme dusit, bez pokličky. Postupně můžeme přidat trochu vody nebo vývaru. Před dokončením zaprášíme hladkou moukou. Zamícháme a necháme přejít varem. Nakonec dochutíme pepřem a rozetřeným česnekem.