Dušená kapusta

Dušená kapusta je vhodná jako příloha k masu. Chutná i se smažným vejcem. Podáváme s vařeným bramborem.

Potřebujeme:

  • 1 kapustu
  • 1 cibuli
  • 2 stroužky česneku
  • 1 žíci sádla (nebo olej)
  • sůl, pepř
  • hladkou mouku na zaprášení

Nejprve si připravíme kapustu. Nakrájíme ji na proužky, propereme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Oloupanou cibuli rozkrojíme na polovinu a poté na tenčí plátky. V hlubší pánvi nebo kastrolu rozpustíme sádlo (rozehřejeme olej) a osmažíme na něm cibuli. Poté přidáme kapustu, osolíme a promícháme a necháme dusit, bez pokličky. Postupně můžeme přidat trochu vody nebo vývaru. Před dokončením zaprášíme hladkou moukou. Zamícháme a necháme přejít varem. Nakonec dochutíme pepřem a rozetřeným česnekem.

Aktuality

Webová prezentace byla spuštěna

Dnes byla spuštěna naše nová webová prezentace. Cílem nové webové presentace je vytvořit příjemnější prostředí s větším množstvím informací.