734110270

Dušená kapusta

Dušená kapusta je vhodná jako příloha k masu. Chutná i se smažným vejcem. Podáváme s vařeným bramborem.

Potřebujeme:

  • 1 kapustu
  • 1 cibuli
  • 2 stroužky česneku
  • 1 žíci sádla (nebo olej)
  • sůl, pepř
  • hladkou mouku na zaprášení

Nejprve si připravíme kapustu. Nakrájíme ji na proužky, propereme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Oloupanou cibuli rozkrojíme na polovinu a poté na tenčí plátky. V hlubší pánvi nebo kastrolu rozpustíme sádlo (rozehřejeme olej) a osmažíme na něm cibuli. Poté přidáme kapustu, osolíme a promícháme a necháme dusit, bez pokličky. Postupně můžeme přidat trochu vody nebo vývaru. Před dokončením zaprášíme hladkou moukou. Zamícháme a necháme přejít varem. Nakonec dochutíme pepřem a rozetřeným česnekem.

Aktuality

Dovolená: Rozvoz biobedýnek se v 31. týdnu neuskuteční

Ve dnech od 27. července do 1. srpna 2015 máme dovolenou. Rozvoz biobedýnek se v těchto termínech neuskuteční. Doporučujeme se předzásobit týden předem. Odběratele v Praze a Hradci Králové navštívíme ještě před dovolenou, a to v pátek 24. července 2015 jim dovezeme předem objednanou úrodu, tak aby...

BIOslavnosti bez nás nebudou!

Místa, kam se vypravujeme s čerstvou zeleninou, si pečlivě vybíráme, protože stát jen tak nějakém tuctovém trhu, kde lidé kvalitu nečekají, nemáme čas. Pravým opakem jsou však, akce, kam lidé za biopotravinami cílně směřují. A mezi ně se řadí samozřejmě Bioslavnosti ve Starém Městě pod Sněžníkem....
Vytvořte si webové stránky zdarma! Webnode