Citronový sirup

Citronový sirup chutná jak zastudena s vodou, tak v teplém čaji.

Potřebujeme:

  • šťávu z čerstvých citronů
  • cukr

poměr 100 ml : 250 g

Umyté citrony rozkrojíme nožem, vytlačíme šťávu a přecedíme přes plátno. Citronovou šťávu přelijeme hrnce (ne hliníkového!) a zahřejeme. Přisypeme cukr a za stálého míchání jej necháme rozpustit. Sirup opět přecedíme, slijeme do čistých lahví a uschováme v chladu a temnu. 

Aktuality

Možnost objednání haloweenských dýní

Letos se nám urodí velké množství halloweenských dýní. Aby vás děti nepřekvapily s prosbou o dlabání těsně před koncem října, nabízíme možnost objednání či rezervace oranžových plodů velikosti lidské hlavy už nyní.  Ne, nebojte se – máme i menší či naopak větší. Zkrátka dýně ve velikosti...

Kapie plněné zelím a Moravanka v soutěži Česká biopotravina 2015

Černíkovická sterilovaná zelenina slaví úspěch u porotců soutěže Česká biopotravina. Po dvou oceněních v letech 2013 za nakládané beraní rohy a 2014 sterilované okurky, jsme letos sice na titul nedosáhli, ale „na bedně“ jsme! V porotě usedli, jak odborníci ze Státní zemědělské a...

Pěstujeme fialové papriky

Papriky nemusí být jenom červené! Když se řekne paprika, vybaví si lidé nejčastěji červený plod. Při pátrání v regálech supermarketů ještě narazíte na balení "paprika tricolore" – tedy červená, žlutá zelená. Na tržnici pak objevíte možná papriky označované jako bílé. Ale víte, že...