Cibulový koláč nebo pizza

V naší nabídce nechybí cibule. Máme červenou a bílou. Obě vypadají na koláči nebo pizze úžasně a ještě lépe chutnají.

Potřebujeme:

  • 15 g droždí
  • cukr
  • 50 g másla
  • 150 ml smetany
  • 150 g anglické slaniny
  • 2  vejce
  • 600 g cibule – mix bílé a červené
  • 200 g hladké mouky
  • sůl, pepř
  • 125 ml mléka

Nakrájenou slaninu vysmažíme na pánvi. Poté přidáme cibuli, která je nakrájená na kolečka. Smažíme dozlatova, poté necháme lehce vychladnout. Do směsi vmícháme vejce rozšlehané ve smetaně. Nakonec vše ochutíme dle svého uvážení – především solí a pepřem. Necháme zchladnout. Vegetariáni mohou z receptu vynechat slaninu.

Na kynuté těsto potřebujeme nechat vzejít kvasnice v troše mléka s cukrem. Jakmile se droždí probudí k životu, smísíme je s moukou, zbylým mlékem a rozehřátým tukem a solí. Těsto necháme kynout asi půl hodiny. Poté je vyválíme a vložíme do vymazané formy taky, abychom mohli zvednout okraje.  Doprostřed vlijeme cibulovou náplň. Ve středně vyhřáté troubě pečeme asi 30 minut. Před dopečením můžeme nahoru přidat nastrouhaný sýr.

Kdo má rád pizzu, může cibulovou náplň použít právě na ni. 

Aktuality

20.10. na Toulcově dvoře

20.10. budu na trhu na Toulcově dvoře a nabídnu Vám zde krouhané zelí, cibuli, dýně Hokaido, hlávkové zelí a brambory.

Krouhané zelí

Přijímáme objednávky na krouhané zelí. Cena 25,-Kč/ kg. Zájemci zašlete nám Váš požadavek na kurka@wo.cz. Vaše objednávky soustředíme a po domluvě přivezeme do Prahy, odběrné místo bude prodejna zdravé výživy paní Krejčíkové, Bronzová 2014, Praha 5, Lužiny. Jako bonus dostanete ke krouhanému...