Bramborová příloha trochu jinak

O tom, že brambory lze připravit stokrát jinak, není pochyb. Podávané jako příloha tedy nemusí být jenom vařené. Zkusit můžete třeba tento starý recept.

Na jednu porci potřebujeme:

  • 2 brambory uvařené ve slupce, vychladlé a oloupané
  • 1 lžíci sádla
  • 1/2 menší cibule
  • sůl
  • pepř


Uvařené, vychladlé brambory oloupeme. Nastrouháme na hrubém struhadle. Na pánvi rozpustíme sádlo, na kterém zpěníme najemno nakrájenou cibulku.Tu necháme opravdu pouze zesklovatět – ne smažit dozlatova.  K hotové cibuli přidáme brambory a opatrně je obracečkou na pánvi přehazujeme, až budou horké. Osolíme, opepříme a ihned podáváme jako přílohu.

Takto upravené brambory lze ještě vložit do vymazaného pekáčku a v troubě ještě zapéct. Tento pokrm již nemusí být ani příloha, ale hlavní jídlo – obzvlášť, když se doplní chutnou sterilovanou zeleninou.

 

 

Aktuality

Biojarmark na Toulcově dvoře

Děkujeme Všem, kteří navštívili náš stánek na biojarmarku a třeba si i nějakou zeleninku koupili.

Biojarmark v Praze

V pátek 16.9 a v sobotu 17.9. můžete zakoupit naši zeleninu na 18. ročníku biojarmarku na Toulcově dvoře v Praze. Těšíme se na Vaši návštěvu. Máme pro Vás dárek Pokud nám v Praze sdělíte heslo dne - dáme Vám slevu na Váš nákup 20 %. Heslo zní   Daniela

Aktuální nabídka

Dýně Hokkaido  - pravé Uchiki Kuri   - cena od 22,-Kč/ kg Hlávkové zelí     cena od  16,-Kč/kg Cibule              cena  25,-Kč/kg Patyzon žlutý   cena  25,-Kč/kg