Biobramborák se zelím

Biobramborák se zelím

Národní stálice, to je náš český bramborák. Možná obyčejný, ale pokud jste ho zkusili připravit pro cizince, zaručeně jste s ním sklidili úspěch. A v biokvalitě jej vyrobíte poměrně jednoduše. Stačí mít:

  • necelý kilogram biobrambor (ne nových, mohou být moučnější),
  • 1-2 vejce,
  • cca 100 g mouky hladké,
  • 1 lžíce mléka
  • sůl,
  • pepř,
  • majoránka,
  • česnek,
  • sádlo,
  • kysané zelí

Brambory oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle. Smíchejte je s moukou, vejcem, mlékem, solí a kořením. Dochuťte prolisovaným česnekem dle osobních preferencí. Pokud máte potřebu nadýchanější placky, můžete přidat špetku prášku do pečiva (není nutné). Na pánvi rozpalte sádlo, na kterém osmažte bramborák z obou stran dozlatova. Doporučujeme první vzorek ochutnat a případně zkorigovat ingredience – různé druhy brambor potřebují různé množství soli.

Podávejte s kysaným zelím / to od nás stačí vyklopit na talíř jako na fotgrafii/. Bramboráky případně také můžete plnit míchanými vajíčky.

Aktuality

Nabídka sadby salátu

Nabízím sadbu salátu Lollo Bionda                                 Lollo Rossa

Příprava na nový pěstitelský rok

V letošním roce připravuji rozšíření sortimentu pěstované zeleniny. V nabídce bude - květák - brokolice - zelí hlávkové - salát ledový - celer bulvový - celer řapíkatý - česnek - cibule - brambory - cukety - patyzony - dýně Hokaido