Biobramborák se zelím

Biobramborák se zelím

Národní stálice, to je náš český bramborák. Možná obyčejný, ale pokud jste ho zkusili připravit pro cizince, zaručeně jste s ním sklidili úspěch. A v biokvalitě jej vyrobíte poměrně jednoduše. Stačí mít:

  • necelý kilogram biobrambor (ne nových, mohou být moučnější),
  • 1-2 vejce,
  • cca 100 g mouky hladké,
  • 1 lžíce mléka
  • sůl,
  • pepř,
  • majoránka,
  • česnek,
  • sádlo,
  • kysané zelí

Brambory oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle. Smíchejte je s moukou, vejcem, mlékem, solí a kořením. Dochuťte prolisovaným česnekem dle osobních preferencí. Pokud máte potřebu nadýchanější placky, můžete přidat špetku prášku do pečiva (není nutné). Na pánvi rozpalte sádlo, na kterém osmažte bramborák z obou stran dozlatova. Doporučujeme první vzorek ochutnat a případně zkorigovat ingredience – různé druhy brambor potřebují různé množství soli.

Podávejte s kysaným zelím / to od nás stačí vyklopit na talíř jako na fotgrafii/. Bramboráky případně také můžete plnit míchanými vajíčky.

Aktuality

Ukončení našich produktů na Scuku

Vážení přátelé V lednu nás na Scuku ( z jejich rozhodnutí) už nenajdete. Tímto jejich rozhodnutím ovšem přicházíme o většinu tržeb a budeme mít existenční problémy. Navíc obchodní činností jsme dotovali provoz naší zelinářské biofarmy. Podpořte nás proto objednávkou na našem Eshopu...

Přihlášení do našeho Eshopu

Pokud se Vám nedaří přejít do našeho obchodu kliknutím na obrázek, jděte, prosím, přímo na www.biozelenina-bedynky.cz

Dovolená

Vážení zákazníci, jsme rádi za vaši přízeń v těchto letních dnech, ale vězte, že i my musíme někdy odpočívat. Z důvodu dovolené bude provoz v Zahradě Černíkovice od  24. do 30. 7. 2017 omezen. Děkujeme za pochopení. Od 31.7. jsme zpět a plni energie. Hezké prázdniny přeje i Vám Miloš...