Biobramborák se zelím

Biobramborák se zelím

Národní stálice, to je náš český bramborák. Možná obyčejný, ale pokud jste ho zkusili připravit pro cizince, zaručeně jste s ním sklidili úspěch. A v biokvalitě jej vyrobíte poměrně jednoduše. Stačí mít:

  • necelý kilogram biobrambor (ne nových, mohou být moučnější),
  • 1-2 vejce,
  • cca 100 g mouky hladké,
  • 1 lžíce mléka
  • sůl,
  • pepř,
  • majoránka,
  • česnek,
  • sádlo,
  • kysané zelí

Brambory oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle. Smíchejte je s moukou, vejcem, mlékem, solí a kořením. Dochuťte prolisovaným česnekem dle osobních preferencí. Pokud máte potřebu nadýchanější placky, můžete přidat špetku prášku do pečiva (není nutné). Na pánvi rozpalte sádlo, na kterém osmažte bramborák z obou stran dozlatova. Doporučujeme první vzorek ochutnat a případně zkorigovat ingredience – různé druhy brambor potřebují různé množství soli.

Podávejte s kysaným zelím / to od nás stačí vyklopit na talíř jako na fotgrafii/. Bramboráky případně také můžete plnit míchanými vajíčky.

Aktuality

Z Černíkovic aktuálně

Jak to právě u nás vypadá? Papriky, okurky, cukety rostou, rajčata dozrávají a lilky také. Plus další sadba na další vlnu sklizně. Pokud nás chcete potkat osobně, vypravte se tuto sobotu 9.7. 2016 na Bioslavnosti do Starého Města pod Sněžníkem. Budeme tam  a čerstvou várkou zeleniny!  

Změny v rozvozech

Milí zákazníci, možná jste již zaznamenali, že došlo k úpravě termínů rozvozů našich biobedýnek. Pondělí máme stále vyhrazeno pro zásobování biozeleninou našich zákazníků žijících v Praze. Zde tedy změna žádná. Ale nově zavážíme do Brna, a to ve středu. Při cestě z jižní Moravy pak...

Sklizeň 2016 začíná

První letošní domácí sklizeň je zde! Začínáme sklízet ředkvičky a hlávkový salát. Pokud si přejete mít úrodu z našeho pole doma pravidelně, zapojte se do "KPZ" a předplaťte si úrodu. Předplacené bedýnky na principu KPZ, tedy komunitou podporované zemědělství Předplaťte si bedýnku a budete ji...