Zeleninový mišmaš na těstoviny
Rychlá večeře, lehký oběd – všechny kuchařky občas řeší, jak vyrobit snadno a rychle chutné jídlo pro celou rodinu. Poměrně nezřídka sáhnou po těstovinách. Ale co k nim? Obvykle spíš něco na ně. To něco se dá nazývat honosně či tajemně, ale zkrátka často je to směs čili lidově mišmaš. Nutno dodat, že ten, kde tvoří základ z čeníkovická zelenina, je plný chuti. Tak pojďme na něj.
Potřebujeme:
- 1 – 4 jarní cibulky (podle velikosti)
- 1 pórek
- stroužky česneku (nemusí být)
- 1 - 2 řapíkaté celery
- 10 menších žampionů
- sojové nudličky
- těstoviny
- tuk na smažení
- 1 lžíce bramborového škrobu
- sůl a pepř
- sýr na posypání – nemusí být
Nejprve si dáme vařit vodu na těstoviny a sojové maso. Třetího hrnce dáme ohřát vodu na spaření řapíkatého celeru. Něž přijde voda k varu, očistíme řapíkatý celer od vláken a nakrájíme jen na zhruba třícentimetrové kousky. Vložíme do vroucí vody a osolíme, povaříme cca 8 minut. Dáme vařit těstoviny a nabobtnat sojové maso (dle návodu).
Na směs si připravíme očištěný pórek a jarní cibuli, které nakrájíme najemno. V hlubší pánvi rozehřejeme tuk, orestujeme na něm pórek a cibuli. Nakrájíme žampiony na jemnější plátky a vložíme k zelenině. Ještě společně orestujeme, poté přidáme okapané sojové maso. Dosolíme, opepříme. Zahustíme jednou lžící bramborového škrobu. Nakonec přidáme uvařený a okapaný řapíkatý celer. Vše zamícháme a podáváme s uvařenými těstovinami. Můžeme dochutit sýrem přímo na talíři.