Zapékaný fenykl

Fenykl patří k chuťově výrazné zelenině, z čehož vyplývá, že je jednak zajímavou přílohou, ale  dá se použít i jako hlavní surovina třeba pro rychlou večeři.

Potřebujeme:

  • 2 hlízy  fenyklu
  • 2 stroužky česneku
  • muškátový oříšek
  • tvrdý sýr na strouhání
  • zakysanou smetanu
  • 1 lžička oleje (olivový či jiný)

Bulvy fenyklu rozřízněte na osminy a vložte do jemně osolené vroucí vody. Krátce povařte. Předehřejte si troubu na vyšší teplotu. Do zapékací formy vložte okapaný fenykl, pokapejte olejem a posypte muškátovým oříškem a prolisovaným česnekem. Na fenykl rozetřete solí a pepřem dochucenou zakysanou smetanu. Nakonec vše zakryjte vrstvou nastrouhaného sýru. Hodí se jak eidam, tak třeba i parmezán. Dejte krátce a prudce zapéct. Před servírováním lze fenykl ještě dochutit barevným pepřem.

Zapékaný fenykl podávaný s bramborem se hodí jako rychlá večeře. Připravujete-li grilovací party, oslovíte s ním v podobě přílohy i milovníky steaků.

Aktuality

Nabídka sadby salátu

Nabízím sadbu salátu Lollo Bionda                                 Lollo Rossa

Příprava na nový pěstitelský rok

V letošním roce připravuji rozšíření sortimentu pěstované zeleniny. V nabídce bude - květák - brokolice - zelí hlávkové - salát ledový - celer bulvový - celer řapíkatý - česnek - cibule - brambory - cukety - patyzony - dýně Hokaido