Zapékaný fenykl

Fenykl patří k chuťově výrazné zelenině, z čehož vyplývá, že je jednak zajímavou přílohou, ale  dá se použít i jako hlavní surovina třeba pro rychlou večeři.

Potřebujeme:

  • 2 hlízy  fenyklu
  • 2 stroužky česneku
  • muškátový oříšek
  • tvrdý sýr na strouhání
  • zakysanou smetanu
  • 1 lžička oleje (olivový či jiný)

Bulvy fenyklu rozřízněte na osminy a vložte do jemně osolené vroucí vody. Krátce povařte. Předehřejte si troubu na vyšší teplotu. Do zapékací formy vložte okapaný fenykl, pokapejte olejem a posypte muškátovým oříškem a prolisovaným česnekem. Na fenykl rozetřete solí a pepřem dochucenou zakysanou smetanu. Nakonec vše zakryjte vrstvou nastrouhaného sýru. Hodí se jak eidam, tak třeba i parmezán. Dejte krátce a prudce zapéct. Před servírováním lze fenykl ještě dochutit barevným pepřem.

Zapékaný fenykl podávaný s bramborem se hodí jako rychlá večeře. Připravujete-li grilovací party, oslovíte s ním v podobě přílohy i milovníky steaků.

Aktuality

Zapojte se do KPZ 2017 - nejlepší čas na smlouvy právě nastal

Přímé dodávky zeleniny v rámci komunitou podporovaného zemědělství (KPZ) plánujeme i pro nadcházející sezónu. Pokud jste nás minulém roce podpořili předplacením odběrů, budeme velmi potěšeni, když se podílníky stanete také letos. Pokud jste se zapojit vloni nestihli, neváhejte nás...

Dovolená 2016

1. týden v srpnu bude provoz částečně omezen. Závozy do Prahy, Hradce Králové a Pardubic však proběhnou, a to s co nejmenšími změnami. Děkujeme za pochopení. Naši zeleninu Vám doveze Petr Kunc.

Z Černíkovic aktuálně

Jak to právě u nás vypadá? Papriky, okurky, cukety rostou, rajčata dozrávají a lilky také. Plus další sadba na další vlnu sklizně. Pokud nás chcete potkat osobně, vypravte se tuto sobotu 9.7. 2016 na Bioslavnosti do Starého Města pod Sněžníkem. Budeme tam  a čerstvou várkou zeleniny!