Vánoční cukroví - mrkvová kolečka

Potřebujeme:

  • 150 g jemně nastrouhané mrkve  
  • 300 g polohrubé mouky
  •  250 g másla  
  •  moučkový a vanilkový cukr na obalení

Než začneme přípravu těsta, necháme v pokojové teplotě změknout máslo. Poté si očistíme a najemno nastrouháme mrkev. Mrkev smísíme s moukou a zapracujeme máslo. Těsto zpracujeme a necháme v chladu odpočinout, nejlépe do druhého dne. Odpočinuté a zchladlé těsto vyválíme do tenké placky, ze které následně tvořítky vykrajujeme kolečka nebo hvězdičky. Klademe je na pečící papír na plechu a pečeme v předehřáté troubě na 170°C cca 7 minut. Ještě teplé cukroví obalujeme v cukru s vanilkou.

Tip na domácí vanilkový cukr: 100 g cukru moučka uzavřeme v nádobce s vanilkovým luskem a protřepeme.

Aktuality

Přijďte za námi na BIO Styl

Chcete se s námi seznámit osobně?  Ve dnech od 18. do 20. března nás budete moci potkat na Výstavišti v Holešovicích v Praze. Na  Festival Evolution a jeho BIO styl připravujeme jednak plnou dodávku chutné zeleniny a ovoce a za další informace o případné možnosti zapojení do naší...

Hlíva ústřičná

Rozšířili jsme nabídku o houby. Nyní si můžete objednat např. hlívu ústřičnou! Je pěstována dle zásad ekologického zemědělství s rakouským certifikátem. Vstup do eshopu ZDE. Ilustrační foto.

Citrusy přímo ze Sicílie

Přivezli jsme citrusové plody přímo ze Sicílie. Od certifikovaných pěstitelů máme nyní k dispozici: Citrony  Grepy    Pomeranče - kultivary: pupečný Navel, s hrubou kůrou Bitter, krvavý Moro, polokrvavý Tarocco Mandarinky –kultivar: Tardivo...