Vánoční cukroví - mrkvová kolečka

Potřebujeme:

  • 150 g jemně nastrouhané mrkve  
  • 300 g polohrubé mouky
  •  250 g másla  
  •  moučkový a vanilkový cukr na obalení

Než začneme přípravu těsta, necháme v pokojové teplotě změknout máslo. Poté si očistíme a najemno nastrouháme mrkev. Mrkev smísíme s moukou a zapracujeme máslo. Těsto zpracujeme a necháme v chladu odpočinout, nejlépe do druhého dne. Odpočinuté a zchladlé těsto vyválíme do tenké placky, ze které následně tvořítky vykrajujeme kolečka nebo hvězdičky. Klademe je na pečící papír na plechu a pečeme v předehřáté troubě na 170°C cca 7 minut. Ještě teplé cukroví obalujeme v cukru s vanilkou.

Tip na domácí vanilkový cukr: 100 g cukru moučka uzavřeme v nádobce s vanilkovým luskem a protřepeme.

Aktuality

Z Černíkovic aktuálně

Jak to právě u nás vypadá? Papriky, okurky, cukety rostou, rajčata dozrávají a lilky také. Plus další sadba na další vlnu sklizně. Pokud nás chcete potkat osobně, vypravte se tuto sobotu 9.7. 2016 na Bioslavnosti do Starého Města pod Sněžníkem. Budeme tam  a čerstvou várkou zeleniny!  

Změny v rozvozech

Milí zákazníci, možná jste již zaznamenali, že došlo k úpravě termínů rozvozů našich biobedýnek. Pondělí máme stále vyhrazeno pro zásobování biozeleninou našich zákazníků žijících v Praze. Zde tedy změna žádná. Ale nově zavážíme do Brna, a to ve středu. Při cestě z jižní Moravy pak...

Sklizeň 2016 začíná

První letošní domácí sklizeň je zde! Začínáme sklízet ředkvičky a hlávkový salát. Pokud si přejete mít úrodu z našeho pole doma pravidelně, zapojte se do "KPZ" a předplaťte si úrodu. Předplacené bedýnky na principu KPZ, tedy komunitou podporované zemědělství Předplaťte si bedýnku a budete ji...