Salát z dýně Hokaido

- cca 500 g dýně hokaido bez semeníku

- 2 střední cibule nebo 5 šalotek, či jarních cibulek

- japonská majonéza kyupí (kjúpí) podle chuti (můžeme

  nahradit majolkou ochucenou vinným octem)

- sůl, bylinky, pepř, koření dle chuti

Dýni rozřízněte na osminky, vložte do hrnce s vařící osolenou vodou v množství , aby byly ponořeny, uvařte doměkka.

Během vaření kontrolujte, aby se dýně nerozvařila. Po uvaření vyjměte, nechte okapat, zchladnout a vidličkou rozmačkejte.

Přidejte nakrájenou cibuli a majonézu, promíchejte, dochuťte solí, případně bylinkami a kořením a podávejte s tmavým pečivem jako pomazánku.

Aktuality

Přijďte za námi na BIO Styl

Chcete se s námi seznámit osobně?  Ve dnech od 18. do 20. března nás budete moci potkat na Výstavišti v Holešovicích v Praze. Na  Festival Evolution a jeho BIO styl připravujeme jednak plnou dodávku chutné zeleniny a ovoce a za další informace o případné možnosti zapojení do naší...

Hlíva ústřičná

Rozšířili jsme nabídku o houby. Nyní si můžete objednat např. hlívu ústřičnou! Je pěstována dle zásad ekologického zemědělství s rakouským certifikátem. Vstup do eshopu ZDE. Ilustrační foto.

Citrusy přímo ze Sicílie

Přivezli jsme citrusové plody přímo ze Sicílie. Od certifikovaných pěstitelů máme nyní k dispozici: Citrony  Grepy    Pomeranče - kultivary: pupečný Navel, s hrubou kůrou Bitter, krvavý Moro, polokrvavý Tarocco Mandarinky –kultivar: Tardivo...