Salát z dýně Hokaido

- cca 500 g dýně hokaido bez semeníku

- 2 střední cibule nebo 5 šalotek, či jarních cibulek

- japonská majonéza kyupí (kjúpí) podle chuti (můžeme

  nahradit majolkou ochucenou vinným octem)

- sůl, bylinky, pepř, koření dle chuti

Dýni rozřízněte na osminky, vložte do hrnce s vařící osolenou vodou v množství , aby byly ponořeny, uvařte doměkka.

Během vaření kontrolujte, aby se dýně nerozvařila. Po uvaření vyjměte, nechte okapat, zchladnout a vidličkou rozmačkejte.

Přidejte nakrájenou cibuli a majonézu, promíchejte, dochuťte solí, případně bylinkami a kořením a podávejte s tmavým pečivem jako pomazánku.

Aktuality

Novoroční přání

Přeji Všem přátelům, kolegům a spolupracovníkům krásné prožití vánočních svátků, pevné zdraví a úspěšný rok 2011.

Aktuality

V červenci proběhla sklizeň česneku a v současné době probíhá jeho ošetřenía sušení. Začíná sklizeň žlutých a zelených cuket. V nejbližší době začne první sklizeň brambor.

Informace pro zákazníky

Veškerá biozelenina vypěstovaná v roce 2009 je již vyprodaná, včetně dýně Hokkaida.