Salát z dýně Hokaido

- cca 500 g dýně hokaido bez semeníku

- 2 střední cibule nebo 5 šalotek, či jarních cibulek

- japonská majonéza kyupí (kjúpí) podle chuti (můžeme

  nahradit majolkou ochucenou vinným octem)

- sůl, bylinky, pepř, koření dle chuti

Dýni rozřízněte na osminky, vložte do hrnce s vařící osolenou vodou v množství , aby byly ponořeny, uvařte doměkka.

Během vaření kontrolujte, aby se dýně nerozvařila. Po uvaření vyjměte, nechte okapat, zchladnout a vidličkou rozmačkejte.

Přidejte nakrájenou cibuli a majonézu, promíchejte, dochuťte solí, případně bylinkami a kořením a podávejte s tmavým pečivem jako pomazánku.

Aktuality

Z Černíkovic aktuálně

Jak to právě u nás vypadá? Papriky, okurky, cukety rostou, rajčata dozrávají a lilky také. Plus další sadba na další vlnu sklizně. Pokud nás chcete potkat osobně, vypravte se tuto sobotu 9.7. 2016 na Bioslavnosti do Starého Města pod Sněžníkem. Budeme tam  a čerstvou várkou zeleniny!  

Změny v rozvozech

Milí zákazníci, možná jste již zaznamenali, že došlo k úpravě termínů rozvozů našich biobedýnek. Pondělí máme stále vyhrazeno pro zásobování biozeleninou našich zákazníků žijících v Praze. Zde tedy změna žádná. Ale nově zavážíme do Brna, a to ve středu. Při cestě z jižní Moravy pak...

Sklizeň 2016 začíná

První letošní domácí sklizeň je zde! Začínáme sklízet ředkvičky a hlávkový salát. Pokud si přejete mít úrodu z našeho pole doma pravidelně, zapojte se do "KPZ" a předplaťte si úrodu. Předplacené bedýnky na principu KPZ, tedy komunitou podporované zemědělství Předplaťte si bedýnku a budete ji...