Salát z dýně Hokaido

- cca 500 g dýně hokaido bez semeníku

- 2 střední cibule nebo 5 šalotek, či jarních cibulek

- japonská majonéza kyupí (kjúpí) podle chuti (můžeme

  nahradit majolkou ochucenou vinným octem)

- sůl, bylinky, pepř, koření dle chuti

Dýni rozřízněte na osminky, vložte do hrnce s vařící osolenou vodou v množství , aby byly ponořeny, uvařte doměkka.

Během vaření kontrolujte, aby se dýně nerozvařila. Po uvaření vyjměte, nechte okapat, zchladnout a vidličkou rozmačkejte.

Přidejte nakrájenou cibuli a majonézu, promíchejte, dochuťte solí, případně bylinkami a kořením a podávejte s tmavým pečivem jako pomazánku.

Aktuality

Černíkovická zelenina opět reprezentovala české bio v Německu

Tak jsme byli ve čtvtek 11.2.2016 zkontrolovat, jak si stojí naše výrobky na českém národním stánku Ministerstva zemědělství ČR na mezinárodním veletrhu BIOFACH 2016 v Norimberku. Černíkovické beraní rohy mizely poněkud rychle:). V místě, kde se jednou do roka setkává "biobranže" z celého světa...

Nově v nabídce: biomošty

Novinkou v nabídce jsou jablečné a jablečno-hruškové biomošty od kolegy - souseda Ondřeje Kučery. Jedná se o třílitrový pack. Pokud byste měli zájem o mošt z jablek a červené řepy, tak pište na kurka@wo.cz. Tuto specialitu skladem sice zatím nemáme, ale rádi zajistíme. V...

PF 2016

Ať je příští rok jemně pikantní, ale nepálí, stejně jako naše kozí rohy, vám přeje Miloš Kurka a zahradníci z Černíkovic.