Ředkvičkový salát

Ředkvičky a jaro - to jde zkrátka dohromady. A když přidáte salát a čerstvou cibulku, budete se olizovat.

Na ředkvičkový salát budete potřebovat:

  • 1 menší hlávkový salát
  • 8 středně velkých ředkviček
  • 1 jarní cibulku

Zálivku vyrobíme z:

  • 2 lžiček hořčice
  • 2 lžic olivového oleje
  • 4 lžic balsamikového octa
  • potřebujeme také sůl a pepř

Postup:

Salát omyjeme a vysušíme (buď na cedníku nebo odstředivce) Dlůe zvyklosti nakrájíme nebo natrháme na menší kousky. Ředkvičky zbavíme nati, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Stejně tak učiníme s jarní cibulkou. Menší kousky jsou lepší, tolik nekřupou. Vše důkladně smícháme a zalijeme zálivkou, kterou připravíme smícháním hořčice, olivového oleje a balsamikového octa. Dochutíme solí a pepřem. 

Aktuality

Z Černíkovic aktuálně

Jak to právě u nás vypadá? Papriky, okurky, cukety rostou, rajčata dozrávají a lilky také. Plus další sadba na další vlnu sklizně. Pokud nás chcete potkat osobně, vypravte se tuto sobotu 9.7. 2016 na Bioslavnosti do Starého Města pod Sněžníkem. Budeme tam  a čerstvou várkou zeleniny!  

Změny v rozvozech

Milí zákazníci, možná jste již zaznamenali, že došlo k úpravě termínů rozvozů našich biobedýnek. Pondělí máme stále vyhrazeno pro zásobování biozeleninou našich zákazníků žijících v Praze. Zde tedy změna žádná. Ale nově zavážíme do Brna, a to ve středu. Při cestě z jižní Moravy pak...

Sklizeň 2016 začíná

První letošní domácí sklizeň je zde! Začínáme sklízet ředkvičky a hlávkový salát. Pokud si přejete mít úrodu z našeho pole doma pravidelně, zapojte se do "KPZ" a předplaťte si úrodu. Předplacené bedýnky na principu KPZ, tedy komunitou podporované zemědělství Předplaťte si bedýnku a budete ji...