Pórková polévka

Potřebujeme:

  • 1 pór
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce mouky
  • sůl, pepř, muškátový květ
  • 2 lžíce másla nebo sádla
  • 1 l vody

Nejprve si očistíme pórek. Překrojíme ho na 10 cm dlouhé kusy, které ještě rozřízneme podélně. Ty následně umyjeme pod proudem vody, abychom důkladně vymyli nečistoty. Poté pórek krájíme na drobné, asi půlcentimetrové proužky.

Cibuli oloupeme a nakrájíme na větší kousky. V kastrolku rozehřejeme tuk, na kterém cibuli a pórek zasmahneme. Vše zaprášíme moukou a zalijeme vodou. Vše necháme asi 15 minut provařit, raději bez poličky. Nakonec polévku dochutíme solí, pepřem. Kdo má rád, může přidat špetku muškátového květu nebo zostřit prolisovaným stroužkem česneku.

Podáváme se smaženou houskou, nebo chlebovými kostkami.

Aktuality

Z Černíkovic aktuálně

Jak to právě u nás vypadá? Papriky, okurky, cukety rostou, rajčata dozrávají a lilky také. Plus další sadba na další vlnu sklizně. Pokud nás chcete potkat osobně, vypravte se tuto sobotu 9.7. 2016 na Bioslavnosti do Starého Města pod Sněžníkem. Budeme tam  a čerstvou várkou zeleniny!  

Změny v rozvozech

Milí zákazníci, možná jste již zaznamenali, že došlo k úpravě termínů rozvozů našich biobedýnek. Pondělí máme stále vyhrazeno pro zásobování biozeleninou našich zákazníků žijících v Praze. Zde tedy změna žádná. Ale nově zavážíme do Brna, a to ve středu. Při cestě z jižní Moravy pak...

Sklizeň 2016 začíná

První letošní domácí sklizeň je zde! Začínáme sklízet ředkvičky a hlávkový salát. Pokud si přejete mít úrodu z našeho pole doma pravidelně, zapojte se do "KPZ" a předplaťte si úrodu. Předplacené bedýnky na principu KPZ, tedy komunitou podporované zemědělství Předplaťte si bedýnku a budete ji...