Pórková polévka

Potřebujeme:

  • 1 pór
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce mouky
  • sůl, pepř, muškátový květ
  • 2 lžíce másla nebo sádla
  • 1 l vody

Nejprve si očistíme pórek. Překrojíme ho na 10 cm dlouhé kusy, které ještě rozřízneme podélně. Ty následně umyjeme pod proudem vody, abychom důkladně vymyli nečistoty. Poté pórek krájíme na drobné, asi půlcentimetrové proužky.

Cibuli oloupeme a nakrájíme na větší kousky. V kastrolku rozehřejeme tuk, na kterém cibuli a pórek zasmahneme. Vše zaprášíme moukou a zalijeme vodou. Vše necháme asi 15 minut provařit, raději bez poličky. Nakonec polévku dochutíme solí, pepřem. Kdo má rád, může přidat špetku muškátového květu nebo zostřit prolisovaným stroužkem česneku.

Podáváme se smaženou houskou, nebo chlebovými kostkami.

Aktuality

Veselé Velikonoce

Milí zákazníci,  Velikonoce 2017 nám opět pohnou se závozy. V 16. týdnu přivezeme biobedýnky do Prahy a okolí v úterý, ve středu pak dostanou naše zboží obyvatelé Hradce Králové a Pardubic.  Pohodové prožití Velikonoce přeje Miloš Kurka a Zahrada Černíkovice. Jak obarvit vejce v...

Zapojte se do KPZ 2017 - nejlepší čas na smlouvy právě nastal

Přímé dodávky zeleniny v rámci komunitou podporovaného zemědělství (KPZ) plánujeme i pro nadcházející sezónu. Pokud jste nás minulém roce podpořili předplacením odběrů, budeme velmi potěšeni, když se podílníky stanete také letos. Pokud jste se zapojit vloni nestihli, neváhejte nás...

Dovolená 2016

1. týden v srpnu bude provoz částečně omezen. Závozy do Prahy, Hradce Králové a Pardubic však proběhnou, a to s co nejmenšími změnami. Děkujeme za pochopení. Naši zeleninu Vám doveze Petr Kunc.