Pórková polévka s brokolicí a brambory

Potřebujeme:

  • 10 cm silnějšího póru ze světlejší strany
  • tuk na jíšku
  • ½ brokolice
  • 1 brambora
  • 2 lžíce hladké mouky
  • muškátový oříšek
  • sůl a pepř
  • kousek vrchních částí póru na ozdobu
  • rohlík na opečení (nemusí být)

Očistíme a pečlivě omyjeme pórek. Odkrojíme zhruba 10 centimetrů, ze spodní - světlejší části. Tu rozřízneme podélně na čtvrtiny a raději ještě jednou omyjeme pod tekoucí vodou. Poté je rozkrájíme na středně velké kousky. Stejně tak si připravíme i část tmavých listů – rozkrájíme je najemno a necháme stranou na podávání. Brokolici rozdělíme na velmi drobné růžičky. Oloupeme bramboru a rozkrájíme ji na malé kostičky.

V hrnci rozehřejeme tuk, na kterém osmažíme světlý pórek. Zasypeme jej hladkou moukou a vyrobíme jíšku. Tu zalijeme vodou a vše rozvaříme. Přidáme bramboru a brokolici. Vše vaříme asi 10 minut, dochutíme solí, pepřem a špetkou nastrouhaného muškátového oříšku.

Podáváme posypané na jemno rozkrájeným pórkem, případně s opraženými kostičkami bílého pečiva.

 

Aktuality

Webová prezentace byla spuštěna

Dnes byla spuštěna naše nová webová prezentace. Cílem nové webové presentace je vytvořit příjemnější prostředí s větším množstvím informací.