Pórková polévka s brokolicí a brambory

Potřebujeme:

  • 10 cm silnějšího póru ze světlejší strany
  • tuk na jíšku
  • ½ brokolice
  • 1 brambora
  • 2 lžíce hladké mouky
  • muškátový oříšek
  • sůl a pepř
  • kousek vrchních částí póru na ozdobu
  • rohlík na opečení (nemusí být)

Očistíme a pečlivě omyjeme pórek. Odkrojíme zhruba 10 centimetrů, ze spodní - světlejší části. Tu rozřízneme podélně na čtvrtiny a raději ještě jednou omyjeme pod tekoucí vodou. Poté je rozkrájíme na středně velké kousky. Stejně tak si připravíme i část tmavých listů – rozkrájíme je najemno a necháme stranou na podávání. Brokolici rozdělíme na velmi drobné růžičky. Oloupeme bramboru a rozkrájíme ji na malé kostičky.

V hrnci rozehřejeme tuk, na kterém osmažíme světlý pórek. Zasypeme jej hladkou moukou a vyrobíme jíšku. Tu zalijeme vodou a vše rozvaříme. Přidáme bramboru a brokolici. Vše vaříme asi 10 minut, dochutíme solí, pepřem a špetkou nastrouhaného muškátového oříšku.

Podáváme posypané na jemno rozkrájeným pórkem, případně s opraženými kostičkami bílého pečiva.

 

Aktuality

Přihlášení do našeho Eshopu

Pokud se Vám nedaří přejít do našeho obchodu kliknutím na obrázek, jděte, prosím, přímo na www.biozelenina-bedynky.cz

Dovolená

Vážení zákazníci, jsme rádi za vaši přízeń v těchto letních dnech, ale vězte, že i my musíme někdy odpočívat. Z důvodu dovolené bude provoz v Zahradě Černíkovice od  24. do 30. 7. 2017 omezen. Děkujeme za pochopení. Od 31.7. jsme zpět a plni energie. Hezké prázdniny přeje i Vám Miloš...

Veselé Velikonoce

Milí zákazníci,  Velikonoce 2017 nám opět pohnou se závozy. V 16. týdnu přivezeme biobedýnky do Prahy a okolí v úterý, ve středu pak dostanou naše zboží obyvatelé Hradce Králové a Pardubic.  Pohodové prožití Velikonoce přeje Miloš Kurka a Zahrada Černíkovice. Jak obarvit vejce v...