Pomazánka s medvědím česnekem

Medvědí česnek přináší první jarní vitamíny. Dá se upravovat na teplý způsob např. jako špenát, ať již v podobě přílohy nebo polévky. Ale podle nás je úplně nejúžasnější nastudeno. Zkuste vzít čerstvý chléb, namazat máslem a ozdobit lístkem medvědího česneku. To je svačinka! Kdyby vám to však přišlo moc obyčejné, můžete zkusit třeba pomazánku.

Pomazánka z brynzy s medvědím česnekem

Potřebujeme:

  • 250 g brynzy
  • 200 g másla
  • špetku mleté papriky
  • medvědí česnek


Máslo nechte nejprve rozměknout. Poté jej smíchejte s brynzou. Připravte si medvědí česnek. Jednotlivé listy omyjte, osušte a na drobno nakrájejte. Vmíchejte do brynzy s máslem a dochuťte malou špetkou mleté papriky.

 

Aktuality

Citrusy přímo ze Sicílie

Přivezli jsme citrusové plody přímo ze Sicílie. Od certifikovaných pěstitelů máme nyní k dispozici: Citrony  Grepy    Pomeranče - kultivary: pupečný Navel, s hrubou kůrou Bitter, krvavý Moro, polokrvavý Tarocco Mandarinky –kultivar: Tardivo...

Černíkovická zelenina opět reprezentovala české bio v Německu

Tak jsme byli ve čtvtek 11.2.2016 zkontrolovat, jak si stojí naše výrobky na českém národním stánku Ministerstva zemědělství ČR na mezinárodním veletrhu BIOFACH 2016 v Norimberku. Černíkovické beraní rohy mizely poněkud rychle:). V místě, kde se jednou do roka setkává "biobranže" z celého světa...

Nově v nabídce: biomošty

Novinkou v nabídce jsou jablečné a jablečno-hruškové biomošty od kolegy - souseda Ondřeje Kučery. Jedná se o třílitrový pack. Pokud byste měli zájem o mošt z jablek a červené řepy, tak pište na kurka@wo.cz. Tuto specialitu skladem sice zatím nemáme, ale rádi zajistíme. V...