Pochoutka z červené řepy

O tom, že červená řepa se dá připravit na nejrůznější způsoby, a navíc nebude pokrmem fádním, vás určitě přesvědčí následující recept.

Na dvě porce potřebujeme:

  • 2 bulvy červené řepy
  • 200 g tvarohu nebo „čerstvého“ sýra
  • 1 pórek nebo čerstvou jarní cibulku
  • 0,5 -1 lžičky nastrouhaného křenu
  • 0,5 -1 lžičky olivového oleje
  • 0,5 -1 lžičky šťáva z citronu
  • sůl

Bulvy červené řepy omyjeme a dáme péct na plech nebo zapékací mísu do trouby, kterou předem vyhřejeme na 200 °C.  Pečeme necelou hodinku, podle velikosti bulvy. Poté vyjmeme a necháme vychladnout.

Z červené řepy odstraníme kůru a nakrájíme ji na 8 plátků silných asi 5 milimetrů.  Na pečícím papíře je potřeme olejem a pokapeme citronem. Zbytek řepy nakrájíme na malé kostičky.

Pórek omyjeme, nakrájíme na jemná kolečka. Tvaroh smícháme s křenem, solí a citronovou šťávou. Kostičky řepy a pórek promícháme, fajnšmekři mohou přidat třeba i sušené švestky. Na plátky červené řepy naaranžujeme tvaroh a zbylou řepu s pórkem. Vždy spojíme čtyři plátky dohromady.

Pokrm se hodí jako malá večeře či zajímavý předkrm.


Aktuality

Plán rozvozů po Velikonocích

Rozvozy v týdnu po Velikonocích: Velikonoční pondělí  - máme pomlázku a nezozvážíme úterý  - Praha středa - Hradec Králové a Pardubice další dny dle plánu Přejeme příjemné Velikonoce!

Přijďte za námi na BIO Styl

Chcete se s námi seznámit osobně?  Ve dnech od 18. do 20. března nás budete moci potkat na Výstavišti v Holešovicích v Praze. Na  Festival Evolution a jeho BIO styl připravujeme jednak plnou dodávku chutné zeleniny a ovoce a za další informace o případné možnosti zapojení do naší...

Hlíva ústřičná

Rozšířili jsme nabídku o houby. Nyní si můžete objednat např. hlívu ústřičnou! Je pěstována dle zásad ekologického zemědělství s rakouským certifikátem. Vstup do eshopu ZDE. Ilustrační foto.