Pochoutka z červené řepy

O tom, že červená řepa se dá připravit na nejrůznější způsoby, a navíc nebude pokrmem fádním, vás určitě přesvědčí následující recept.

Na dvě porce potřebujeme:

  • 2 bulvy červené řepy
  • 200 g tvarohu nebo „čerstvého“ sýra
  • 1 pórek nebo čerstvou jarní cibulku
  • 0,5 -1 lžičky nastrouhaného křenu
  • 0,5 -1 lžičky olivového oleje
  • 0,5 -1 lžičky šťáva z citronu
  • sůl

Bulvy červené řepy omyjeme a dáme péct na plech nebo zapékací mísu do trouby, kterou předem vyhřejeme na 200 °C.  Pečeme necelou hodinku, podle velikosti bulvy. Poté vyjmeme a necháme vychladnout.

Z červené řepy odstraníme kůru a nakrájíme ji na 8 plátků silných asi 5 milimetrů.  Na pečícím papíře je potřeme olejem a pokapeme citronem. Zbytek řepy nakrájíme na malé kostičky.

Pórek omyjeme, nakrájíme na jemná kolečka. Tvaroh smícháme s křenem, solí a citronovou šťávou. Kostičky řepy a pórek promícháme, fajnšmekři mohou přidat třeba i sušené švestky. Na plátky červené řepy naaranžujeme tvaroh a zbylou řepu s pórkem. Vždy spojíme čtyři plátky dohromady.

Pokrm se hodí jako malá večeře či zajímavý předkrm.


Aktuality

Novoroční přání

Přeji Všem přátelům, kolegům a spolupracovníkům krásné prožití vánočních svátků, pevné zdraví a úspěšný rok 2011.

Aktuality

V červenci proběhla sklizeň česneku a v současné době probíhá jeho ošetřenía sušení. Začíná sklizeň žlutých a zelených cuket. V nejbližší době začne první sklizeň brambor.

Informace pro zákazníky

Veškerá biozelenina vypěstovaná v roce 2009 je již vyprodaná, včetně dýně Hokkaida.