Pikantní paprikové zelí
05.09.2015 07:30
Obyčejné věci v neobyčejných kombinacích. Tak se dá charakterizovat recept na pikantní paprikové zelí.
Potřebujeme:
- ½ menší hlávky zelí
- 3 různobarevné papriky
- 1 čerstvou chilli papričku
- 1 cibuli
- 2 stroužky česneku
- 1 tenoučký plátek zázvor
- ocet, cukr
- kari koření
- sůl, pepř
- olej
Bílé zelí rozkrájíme na dvoucentimetrové proužky. Stejně tak učiníme i s paprikami, které před tím zbavíme jádřinců. Na kostičky nakrájíme cibuli, na plátky česnek, na drobno chilli papričku i zázvor. V hlubší pánvi nebo v kastrole rozpálíme olej, kde osmažíme cibuli a česnek. Poté přidáme zelí a barevné papriky, včetně chilli papričky. Vše ochutíme octem, ideálně vinným, který je jemnější, cukrem, solí, pepřem a kari. Vše dusíme do změknutí zelí, cca 15 minut.
Pokrm je vhodný jako příloha k masu, ale i bez něj se hodí třeba k těstovinám.